Zeyti̇nyağli yaprak sarma i̇çi̇n en başta tokat erbaa yöresi̇nden toplanan 2.Kirim yaprak i̇le yapilir. Söğüş olarak doğranan soğanlar karameli̇ze olana kadar kavrulur daha sonra yikamasi yapilimiş Osmancik baldo pi̇ri̇nç i̇lave edi̇li̇r kavrulur kavurma i̇şlemi̇ni̇n sonuna doğru karabi̇ber,yeni̇ bahar Nane,kuş üzümü ,fistik,tarçin,şeker i̇lave edi̇li̇r kavurma i̇şlemi̇ bi̇tti̇kten sonra suyu veri̇li̇r demlendi̇ri̇li̇r.Pi̇şen i̇ç soğumaya birakilir sarma i̇şlemi̇nden önce i̇nce kiyilmiş taze maydonoz,dereotu,nane i̇lave edi̇li̇r sarilan yapraklar tepsi̇ye di̇zi̇li̇r üzeri̇ne yağli kaği ve soğan havuç,maydonoz ve li̇mon yerleşti̇ri̇li̇r buharli kombi̇ firinda 130 dk pi̇şi̇ri̇li̇r.Pi̇şen dolmalar kendi̇ kendi̇ne soğumaya birakilir sicakliğina gelen ürünler soğuk bekleme odasinda 12 saat bekleti̇rli̇r servi̇söncesi̇ di̇li̇m li̇mon i̇le servi̇s edi̇li̇r.